dissabte, 2 d’octubre del 2010

Descripció d’un model de direcció viscut.

Realment el que us descriuré es un model de direcció viscut que es relativament recent i que es pot dir que no es un model positiu.
El cas te a veure amb la promoció professional i en com es un mal estil de direcció prometre coses que no podràs acomplir, més quan hi ha punts que no depenen d’un mateix.
El cas en concret va ser degut a la jubilació d’un comandament intermedi amb un cert nivell de responsabilitat. Per tal que no es perdés la informació i els mètodes de treball d’aquest, hem varen oferir que passes a treballar amb ell amb l’expectativa de quan es jubiles passaria a assolir el seu nivell de responsabilitat, amb el nivell corresponent de remuneració econòmica.
La feina en si resultava més interessant que la que havia estat fent fins a llavors, i mes relacionada amb la formació d’enginyeria i experiència professional que tinc. En conseqüència vaig acceptar el canvi, encara que hem va comportat un increment de responsabilitat i en la quantitat de feina a dur a terme, amb la promesa per par del cap, que en quan es jubiles aquesta persona passaria a ocupar el seu lloc de treball.
El resultat va ser que quan es va jubilar la persona en qüestió, va coincidir amb l’aplicació d’un nou model organitzatiu, i la direcció va decidir modificar l’organigrama, introduint nous caps de seccions i eliminant comandaments intermedis, entre ells el càrrec que ocupava la persona que s’havia jubilat, amb el que hem vaig quedar amb la feina però sense les retribucions correspostes, i el que es pitjor sense una resposta adequada del cap que es va treure les culpes de sobre justificant-se en decisions de la direcció.
Com vaig plantejar el problema amb ell i els nous caps de secció es una altra historia, però per no allargar-me més, comentar que aquest es un perfecte exemple de com desmotivar al personal, sol·licitant una responsabilitat i implicació en la feina i prometent una recompensa que posteriorment no es compleix, independentment dels motius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada